#mutlumüşteriler
250₺ ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
İLK SİPARİŞİNİZDE %10 İNDİRİM: İLKSİPARİS
#mutlumüşteriler
250₺ ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
Kakule

Kakule

Kakule ilgili mevzunun başında ise eğer uzat uzat bitmez. En kısa yöntemini ararken en çok uzatanlardanım. Konuya en sonundan başlayacağım 

Kakulenin hayatıma ilk girişi kavurarak başladı. Önce kakule, yeşil kabuklarıyla çelik tavaya, çubuk tarçın, karanfil, bir kaç tane biber çeşitlerinden... peki bunların oranlarını nasıl ayarlayabiliriz ? 

Mutfağın Matematiğiyle:


Bunun için tabiki baharatları tanımamız lazım. Baharatları tanıyana kadar ben sizin için  güzel bir Garam Masala için reçetelendirme hazırlayayım. 

Burada hazırlayacağımız baharatı 250ml lik bir cam kavanozda saklayıp haftalarca bir çok alanda kullanabilirsiniz. Kakulenin bol olduğu kullanılması en keyifli Garam Masala. Hint Mutfağında her şefin kendine özgü bir Garam Masalası olduğu ve içerisindeki eklemelerinin tüm yemeklerinde oranlayarak kullanıldığı söylenilir. Baharatın uğruna savaşlar çıktığı, milletlerin kültürlerinin  yazıldığı zamanlarda hikayeleşen rivayetler de çok tabii ki. Biz Günümümüze en yakın olanlarından ilerleyelim. Hintlilerin Garam Masalalarına bizler de takviyeler yapıyor, Türk Mutfağını bu keskin lezzetlerle buluşturuyoruz. 

Garam Masala Tarifi:  (OLDUKÇA KALİTELİ BİR TARİF OLACAK KIYMETİ BİLİNMESİ ÜMİDİYLE )

3 yemek kaşığı kakule ( kabuklarıyla birlikte hafif havanda kırılır )

1 çubuk tarçın bir ( bir kaç parçaya kır )

3 tek karanfil 

1 tatlı kaşığı doğranmış kuru kök zencefil 

1 yemek kaşığı pinkbiber

1 yemek kaşığı yeşil tanebiber

1 yemek kaşığı akbiber

1 yemek kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı mavi hardal


1 tatlı kaşığı tane kişniş

1/2 yıldız anason ( kırılarak bir herhangibir parçası eklenir

1 çay kaşığı kurutulmuş acı biber 

1 tatlı kaşığı esmer şeker

CHİLLİ BİBER  HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KALIN TABANLI ÇELİK YA DA DÖKÜM BİR DAVADA KISIK ATEŞTE KARIŞTIRALIM RAHİYALARININ MUTFAĞIMIZIN AOURASINI DEĞİŞTİRDİĞİNİ HİSSETTİĞİMİZ ANDA ALTINI KAPATALIM, ACI BİBERİ  EKLEYELİM VE TAVANIN SICAĞINDA SALLAYARAK SOĞUTALIM. 

Tüm malzemeyi iyice soğuduktan sonra havanda güzelce dövelim ve çukur bir kase içerisine eleyelim ve tüm işlemi döverek ve eleyerek devam ettirelim. Bu işin kolay yöntemi blendırdan bir kaç saniyede halletmektir ve biz ancak baharatın en güzel yerini blendrın tatması için hibe etmiş oluruz. Kendinizi Karışımınızın muhteşem enerjisinden mahrum bırakmayıp marifetinizin keyfini çıkarın. 

NOT: Karışımınızı tatlılarda, tuzlularda içerisine kekik, kaya tuzu, sumak haşhaş ya da çemen gibi eklemeler yaparak farklı bölümlerde kullanabilirsiniz. Bu tarifi baz olarak kullanıp nerede kullanacaksanız bir miktar ayırıp başka biyerlere entegre edebilirsiniz. Hintlilerin kullandıkları yöntem de bu şekildedir zaten. Kendilerine özgü bir sır var üzerine bunu bina ediyorlar. En sondan başlayarak konununun başına en azından benden göründüğü taraf kadar anlatmaya çalıştım. Okuyan Herkese Teşekkürler.

ŞİMDİ BU GARAM MASALANIZLA NELER YAPABİLİRİZ BUNU BİR SONRAKİ  GARAM MASALA BİLEŞENİ İLE KONUŞALIM. 

Sevgiler